fbpx

Rusi zainteresovani za ponudu hotela visoke kategorije u Srbiji

hotel room

Hoteli sa četiri i pet zvezdica iz cele Srbije prezentovali su ruskim organizatorima putovanja svoje ponude na onlajn radionici, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS) i navela da su ruski turoperateri pokazali veliko interesovanje za turističku ponudu i uspostavljanje saradnje s hotelijerima u Srbiji.

Na vebinaru, koji je još jedan u nizu onlajn radionica održanih u organizaciji TOS-a, učestovalo je više od 20 turoperatera iz Rusije, među kojima su i ključna imena ruske turističke privrede poput TUI-ja, Paksa, Vanda i Solida.
TOS je najavio da su u pripremi dve nove onlajn radionice, od kojih će jedna biti namenjena povezivanju srpskih banja s ruskom turističkom privredom, a druga, uspostavljanju kontakata između domaćih organizatora putovanja i turoperatera iz Rusije.
U TOS-u ocenjuju da je povezivanje turističkih privreda dveju zemalja prilika da se obezbedi povratak ruskih turista u Srbiju, posle pandemije korona virusa.
Podsećaju da su tokom proteklih 10 godina, turisti iz Rusije bili među prvih deset prema broju ostvarenih noćenja u Srbiji.
Pod pritiskom pandemije kovid-19, u 2020. godini ostvaren je pad u turističkom prometu kad su inostrani gosti u pitanju, ali je, sudeći po povratnim informacijama sa vebinara, interesovanje ruskih turista za turističku ponudu Srbije kontinuirano, navode u TOS-u.

Avio linije između Srbije i Rusije su svakodnevne, a za razliku od drugih evropskih zemalja, ruskim turistima za ulazak u Srbiju nije potrebna viza, podsećaju u TOS-u.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!