fbpx

Počela manifestacija Leto na Trgu galerija u Novom Sadu

Jubilarna, deseta manifestacija Leto na Trgu galerija, u organizaciji Galerije Matice srpske, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića i ove godine doneće građanima Novog Sada zanimljive sadržaje iz oblasti istorije umetnosti, filma, putopisa i muzike.

Svakog četvrtka, od 24. juna do 26. avgusta, u 21.00 sat, u vrtovima svojih zdanja, kao i na samom Trgu galerija, tri muzejske ustanove prirediće besplatne kulturno-umetničke programe na otvorenom.

Na ovaj način ukazano je kako na značaj zajedničkog delovanja tri muzejske ustanove, tako i na sam prostor Trga galerija, koji se zahvljujući programima koji se tradicionalno održavaju iz godine u godinu ističe kao jedna od značajnih kulturnih tačaka Novog Sada i mesto okupljanja, kreativnog delovanja, kulturne interakcije i kvalitetne zabave.

Od početka održavanja, u programima je uživalo preko 12.000 posetilaca, a povećanje broja iz godine u godinu pokazuje da je Leto na Trgu galerija jedna od omiljenih letnjih manifestacija među Novosađanima.

Ovogodišnja manifestacija je počela u četvrtak, 24. juna u 21.00 sat koncertom Mi u Evropi – Evropa na Trgu u izvođenju Aleksandar Dujin orkestra, koji je u svojim prepoznatljivim aranžmanima publici izveo odabrane francuske šansone, italijanske kancone, latino muziku Portugala i Španije, šlagere Jugoslavije, kao i englesku pop muziku.

Pored koncerta, posetioci su imali mogućnost da pogledaju i multimedijalni film nastao u okviru projekta Virtuelno putovanje Evropom, sa muzikom u autorskom aranžmanu Aleksandra Dujina iz osam prestonica Evrope – Pariza, Londona, Berlina, Moskve, Budimpešte, Madrida, Rima i Beograda.

Pored predviđenog programa, u ovoj jubilarnoj godini, muzejske institucije će svake večeri projekcijom fotografija publiku vizuelno podsetiti na neke od najupečatljivijih programa realizovanih tokom desetogodišnjeg postojanja.

Realizaciju manifestacije Leto na Trgu galerija 2021. omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Uprava za kulturu Grada Novog Sada.

Autor: Dajana Kopuz – Urednik, Turistički žurnal

Fotografije: Dajana Kopuz

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!