fbpx

Planinarski Savez Srbije organizuje Dan pešačenja 12. septembra

wood-691629_1920

U subotu, 12. septembra, Planinarski Savez Srbije organizuje najveću ovogodišnju planinarsku akciju Dan pešačenja, pod sloganom “Srbija hoda – za korak bliže zdravlju”, a u akciji će i ove godine učestvovati PEK Gora.

Planinarsko ekološki klub Gora Kragujevac će ovogodišnju akciju realizovati na poseban način.

– Umesto masovnog okupljanja i zajedničkog polaska na stazu, našim članovima i građanima će biti ponuđene obeležene i uređene staze na Bešnjaji kojima mogu da pešače – navodi se na sajtu Gradske turističke organizacije Kragujevca.

Takođe, građanima je na raspolaganju i Gradska pešačka staza, kao i dobro poznata šetališta u Velikom parku i Šumaricama. Svima onima koji se opredele za Šumarice, preporučuju se poseta Botaničkoj bašti Kragujevac.

Vodiči i planinari kluba će 12. septembra od 9 do 18 sati boraviti kod doma u Bukorovcu i na određenim delovima staze na Bešnjaji samo kao osobe koje daju informacije i vrše nadzor i usmeravanje. Na ovaj način će u svemu poštovati pravila prevencije širanja zarazne bolesti.

– Dan pešačenja predstavlja poziv čitavoj javnosti u Srbiji da se toga dana pokrene i hoda. Planinari iz cele Srbije će tog dana pozivati i stare i mlade, porodice, tinejdžere, penzionere, zaposlene, školarce i studente da se toga dana priključe akciji i prepešače 100 metara ili celu predviđenu stazu. Toga dana će se pešačiti po ulicama, parkovima, prirodi, planinama Srbije… Toga dana Srbija hoda – navodi se na sajtu GTO Kragujevca.

Izvor: eKapija

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!