fbpx

Operom “Boemi” u Narodnom pozorištu počinje realizacija projekta Teatar Otvoreni Balkan 

58777EB3-7C43-4459-A889-032FDA49718C

U operi Đakoma Pučinija “Boemi”, koja je na repertoaru Velike scene u subotu 22. oktobra u 19.30, gostovaće solista Nacionalne opere i baleta u Tirani Denis Skura, u ulozi Rodolfa, i Marjan Jovanoski iz Nacionalne opere i baleta u Skoplju, kao Marsel.
Nastupom renomiranih umetnika započeće i realizacija nedavno potpisanog Protokola o saradnji između Srbije, Albanije i Severne Makedonije u okviru platforme Open Balkan Theatre/Teatar Otvoreni Balkan, koja je usmerena na snažnije povezivanje najvažnijih nacionalnih kulturnih institucija, navedeno je na sajtu Narodnog pozorišta u Beogradu.
– Boemi, odnosno boemština u Parizu tog vremena, su svevremenska životna priča o grupi prijatelja koji zajedno prolaze kroz životne radosti i tuge, rastanke i spajanja, slaveći život bez obzira na nemaštinu i bolest koja u poslednjem činu odnosi mladu švalju Mimi. Predstavom će posle višegodišnjeg odsustva sa scene Narodnog pozorišta u Beogradu dirigovati maestro Bojan Suđić, koji je, već davne, 2000. godine dirigovao na premijeri ove postavke. Tim povodom smo odlučili da ovo izvođenje posvetimo prvaku i tadašnjem direktoru Opere Narodnog pozorišta Predragu Protiću, koji je potpisao režiju ove i drugih predstava koje su do dan danas na repertoaru, a koji nas je napustio prošle godine – kaže umetnički direktor Opere Narodnog pozorišta Nikola Mijailović.
U podeli su i Snežana Savičić Sekulić (Mimi), Nebojša Babić (Šonar), Vuk Matić (Kolin), Sofija Pižurica (Mizeta), Darko Đorđević (Benoa), Mihailo Šljivić (Alsindor), Slobodan Živković (Parpinjol) i Predrag Gligorić (Carinik).
U predstavi učestvuju Orkestar i Hor Opere Narodnog pozorišta u Beogradu i Hor Dečijeg kulturnog centra Beograd. Firme:Narodno pozorište u Beogradu

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!