fbpx

Onlajn koncert svetskog klavirskog dua

LP Duo (c) Marko Milovanovic, Universal Music Serbia

Tradicionalni Korzo, jedan od ključnih događaja Kaleidoskopa kulture, koji je umetnosti i kulturi u poslednje dve godine podredio jedan od centralnih gradskih bulevara u Novom Sadu, ove godine donosi onlajn koncert pravo u vaše domove, prilagođavajući se tako epidemiološkoj situaciji.

U subotu, 12. septembra, od 20 sati i 22 minuta, Korzo će pokloniti publici širom sveta koncert jednog od najboljih svetskih klavirskih dua – El Pi Duo na zvaničnom sajtu Kaleidoskopa kulture i Youtube stranici Novi Sad 2021, postavljajući nove okvire decentralzacije kulture, prelaskom sa nekadašnjeg novosadskog šetališta u onlajn svet, stvarajući tako i novu publiku.

Elegancija klasike, sloboda džeza i snaga rokenrola su sinonimi za muziku Sonje Lončar i Andrije Pavlovića, kojima je specijalno za Kaleidoskop kulture, bina bila Petrovaradinska tvrđava kod čuvenog sata. Tamo su, sa panoramom Novog Sada iza sebe, izveli jedinstvenu kombinaciju avangardne, elektronske, filmske, pozorišne i popularne muzike. Već 16 godina su Sonja i Andrija aktivni na muzičkoj sceni, ali i na polju pozorišne i vizuelne umetnosti. Svestrani muzičari iza sebe imaju mnogobrojne kompozicije za predstave Ateljea 212, Narodnog pozorišta, Jugoslovenskog dramskog pozorišta, BITEF teatra i drugih, kao i za popularne domaće serije „Jutro će promeniti sve”, „Dug moru” i „Žigosani u reketu”, a proglašeni su za jedan od najboljih svetskih klavirskih dua na najvećem svetskom takmičenju u Majam

IzvorNovi Sad 2021 European Capital of Culture

FotografijaNovi Sad 2021 European Capital of Culture

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!