fbpx

Obeležavanje Svetskog dana turizma u Istri 2020. godine

Untitled

Upravni odjel za turizam Istarske županije i ove godine, peti put za redom organizira i potiče na uključivanje u obilježavanje Svjetskog dana turizma, upravo kako bi domicilnom stanovništvu, ali i turistima skrenuo pozornost na niz sadržaja i atrakcija, odnosno na turističku ponudu koja postoji u Istri. Ove godine svjetski dan turizma održava se pod geslom

“TOURISM AND RURAL DEVELOPMENT
/ TURIZAM I RURALNI RAZVOJ”.

Kako je istaknula pročelnica UO za turizam Nada Prodan Mraković:

”Obilježavanje Svjetskog dana turizma u Istri 2020. godine održati će se u subotu 26. i nedjelju 27. rujna od 10-18 sati na 63 punkta diljem Istre na kojima svoja vrata otvaraju turističke atrakcije koje se mogu koristiti uz popuste do 50% ili potpuno besplatno. Tako našu ponudu činimo pristupačnijom s ciljem što boljeg upoznavanja sa sadržajima i atrakcijama u Istri, te samim time jačamo promociju Istre.

Svi zainteresirani će, osim adrenalinskih parkova, muzeja, kaštela, špilja, zaštićenih područja, radionica, predstava i drugog, moći posjetiti brojne vinare, maslinare, tartufare i ostale lokalne proizvođače koji su se uključili u akciju. U manifestaciju su se uključile i brojne lokalne turističke zajednice sa svojim programima.”

Pročelnica nadalje ističe da:

”U odjelu za turizam vjerujemo da ćemo, u skladu s ovogodišnjom temom Svjetskog dana turizma, i ovom manifestacijom ukazati na lokalne proizvode, ponudu i uslugu te potaknuti na lokalnu potrošnju i time dati potporu lokalnim sadržajima.

Samim time, poticanjem potrošnje dajemo doprinos očuvanju radnih mjesta, potičemo održivi i odgovorni razvoj turizma. te u konačnici, ukazujemo na važnost turizma koji utječe na ekonomske, socijalne, kulturne i ekološke segmente.”

Na Internet stranicama

www.istra.hr/svjetskidanturizma2020

mogu se pregledati i rezervirati ponuđeni sadržaji, te direktno od organizatora dobiti sve potrebne informacije.

Upiti i rezervacije se mogu slati e-mailom, telefonski ili osobno kod odabranog ponuditelja turističkih sadržaja a osim web stranica, na Facebook i na Instagram adresama www.facebook.com/visitistria i www.instagram.com/visitistria objavljivati će se najave, obavijesti i druge zanimljivosti vezane za obilježavanja Svjetskog dana turizma 2020. godine u Istri, koje se mogu komentirati, ”lajkati” i gdje se mogu dijeliti svoje fotografije i video zapise uz preporučene oznake

#svjetskidanturizma2020
#WTD2020
#budimoodgovorni

Posebno skrećemo pozornost na pridržavanje higijenskih i ostalih preventivnih mjera socijalne distance koje preporučuje nadležni Stožer civilne zaštite, kako od strane gostiju, tako i domaćina i pružatelja turističkih usluga!

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: screenshoot Istra.hr

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!