fbpx

Najava leta u Budvi uz dvodnevni muzički spektakl

montenegro-4404726_1280

Budvane i njihove goste tokom prvom vikenda juna, u gradu prepoznatom kao „metropola crnogorskog turizma“, očekuje pravi muzički spektakl, u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva i Opštine Budva.

Na glamuroznoj bini, uz savršeni zvuk i najmodernije svetlosne efekte smenjivaće se zvuci klasičnih i modernih kompozicija, operske arije i izvorne pesme, u aranžmanima i izvođenjima koje budvanska publika još nije imala priliku da čuje.

Program Ceremonije otvaranja sezone će početi u petak, 3. juna u 21 sat kada će nastupiti perspektivni engleski pevač i kantautor – Tom Odell, a potom će mlade čelistkinje sastava „Sky Cellos“ izvesti neobičan repertoar počevši od poznatih filmskih tema, pa do Celine Dion i Metallica-e. U okviru iste večeri koncert će održati i Nevena Božović, koja će, osim svojih pesama, publici još jednom pokazati kako lagano prihvata izazove i drugih muzičkih žanrova.

Nakon ponoći će uslijediti „Medley performans“ – scensko-muzički program u kojem će pijanistkinja Mina Krajnović, maestro na harmonici Petar Marić, Amerikanka Tomisha Monae Kuzmić i operski pjevači Marija Nešić i Mattia Zanatta pokazati svoje zavidno instrumentalno i pjevačko umeće u modernom igrokazu kroz djela Satie-a i Mozzart-a, ali i Adele, Robbie Williams-a ili Queen-a.

Naredne večeri, u subotu, 4. juna od 21 sat i 30 minuta nastupiće maestro Bojan Suđić sa festivalskim orkestrom „Virtuozi“ i solistima –  Sofijom Petrović, Majom Bogdanović, Dejanom Jovanovićem i Remusom Alazaroae. „Plovidba“ će započeti valcerom, nastaviti filmskim temama i evergreen hitovima, pa sve do klasika, ruskih romansi i izvornih pesama. Svi koji su nekada prisustvovali koncertima pod dirigentskim palicama Bojana Suđića znaće da je u pitanju neponovljivi muzički doživljaj. Neobičan scensko-muzički program „Medley performance“ očekuje publiku i druge večeri od 23 sata i 30 minuta na bini ispred Starog grada.

U 1 sat nakon ponoći obe večeri, na možda najljepšoj lokaciji u Budvi – tvrđavi Mogren, nastupe će održati DJ Erick Kasell, u petak 3. juna, dok će u subotu nastupiti svetski poznati američki DJ i producent Roger Sanchez, zajedno sa DJ-evima Pookie i Vladimirom Aćićem.

Tokom obe večeri Ceremonije otvaranja sezone Skymusic korporacija, producenti događaja, organizovaće i gala večere za zainteresovane posetioce koji žele čitavom događaju da dodaju i notu gastronomskih uživanja. Rezervacije ovih posebnih ponuda je moguće izvršiti putem sajta: www.seasonopeningceremony.com

Izvor: Turistička organizacija Budve

Fotografija: Unsplash.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!