fbpx

Muzički spektakl Karmina Burana na beogradskom Ušću, a potom koncert “Music Vision” 

F431BF7E-283F-4B78-AA72-44EBDAFA98F2

Jedinstveni muzički spektakl na otvorenom, delo Karla Orfa “Karmina Burana”, biće izvedeno na Ušću, 3. septembra, sa početkom u 20 sati, najavili su organizatori.
Izvođenje Karmine Burane se tako dodaje programu velikog koncerta “Muzička vizija Balkana”, na kojem će nastupiti ranije najavljene svetske i regionalne zvezde, a ulaz je slobodan.
Zbog atraktivnosti ovog koncerta i velikog interesovanja publike, prihvaćen je poziv Egzitove platforme World Music Balkans (WOMBA), uz podršku Fondacije za otvoreno društvo i inicijative Otvoreni Balkan, da “Karmina Burana” bude izvedena pred početak velikog koncerta “Muzička vizija Balkana”.
Zato se izvođenje premešta na Ušće sa prvobitno planiranog beogradskog Trga republike. Ovaj muzički spektakl je premijerno izveden u Novom Sadu u maju ove godine, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, na oduševljenje mnogobrojne publike.
“Karmina Burana” biće izvedena na beogradskom Ušću uz hor i orkestar Srpskog narodnog pozorišta i Umetnički ansambl Binički, te uz soliste.
Na sceni će biti nekoliko stotina izvođača. Dirigent će biti maestro Aleksandar Kojić, a solisti su: sopran Marija Jelić, tenor Stevan Karanac i bariton Vasa Stajkić. Ovaj spektakl na otvorenom, kao deo CEBEF-ovih “Classical Sessions” programa, organizuje Centar beogradskih festivala u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem i Umetničkim ansamblom Stanislav Binički.
Od 19 će biti moguć ulazak na događaj, a izvođenje “Karmine Burane” počinje u 20h. U 21h počinje koncert “Music Vision”, na kojem će svetske i regionalne zvezde promovisati zvuk Balkana kroz etno i elektronsku muziku, trube, soul, pop, džez i druge muzičke pravce. 
Esma’s Band feat i Zahir Ramadanov Brass band nastupaju od 21:20h, Dejan Petrović Big Band u 22h, Marko Louis od 23:10 i za kraj Satori, od ponoći.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!