fbpx

Međunarodni festival savremenog teatra “3 FEST” od 4. novembra u Novom Sadu

cinema-2093264_1920

Svečano otvaranje prvog Međunarodnog festivala savremenog teatra “Three Fest” (“3 FEST”), koji se održava u Novom Sadu, biće u petak, 4. novembra, a festival će trajati tri dana, do 6. novembra.

Prvi “3 FEST” festival, pod sloganom “Poreklo” (Origins), baviće se pitanjem mitologije, nastanka, odluka i direktnog uticaja prošlosti na današnji razvoj čovečanstva.

U glavnom programu festivala biće prikazane tri predstave, iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, koje su stvaralaštvo nekih od najznačajnijih imena pozorišne režije: Ivice Buljana, Matije Debeljuha i Livije Pandur.

Predstava Sliparija, prema istoimenom delu Milana Rakovca, u izvođenju Istarskog narodnog kazališta u režiji Matije Debeljuha, otvoriće ovogodišnji, prvi “3 FEST”, 4. novembra, u 19.30 časova, na velikoj sceni Novosadskog pozorišta.

Sledećeg dana, 5. novembra, biće izvedena predstava Turingov stroj Benoa Solea, u izvođenju Mini teatra iz Ljubljane, u režiji Ivice Buljana. Predstava se igra takođe na velikoj sceni Novosadskog pozorišta, u 19.30.
Festival se zatvara u nedelju, 6. novembra baletom Hazarski rečnik – lovci na snove, rađenom po motivima romana Milorada Pavića, u režiji Livije Pandur, Baleta Narodnog pozorišta iz Beograda.

Ovo veliko baletsko ostvarenje u jednom činu biće izvedeno na sceni “Jovan Đorđević” Srpskog narodnog pozorišta, u 19.30 časova.

Ulaznice su u prodaji na Biletarnici Srpskog narodnog pozorišta, za predstavu Hazarski rečnik, i Novosadskog pozorišta, za predstave Sliparija i Turingov stroj.

U okviru pratećeg programa biće prikazane studentske predstave Kući Akademije umetnosti iz Novog Sada i Lola Montez Akademije umetnosti iz Prištine.
Kao deo pratećeg programa biće održana i radionica koja će kroz primenu sistema vežbi Grotovskog uvoditi elemente hatha yoge, odnosno vežbe disanja.
“3 FEST” LAB je laboratorija glasa, ispirisana tradicijom hatha joge, uključujući Laboratorijsko pozorište Grotovskog, koje se fokusiralo na istraživanje složenosti glumačke umetnosti.
Foto: Three Fest

“3 FEST” LAB nudi uvod u osnove hatha joge sa akcentom na razvoj ličnog, intimnog i jedinstvenog elementa disanja koje za cilj ima razvoj glasa, kao najosetljivijeg instrumenta glumca.

Festival je podržala Gradska uprava za kulturu Novi Sad i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Partneri festivala ove godine su Air Serbia i Sennheiser.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!