fbpx

Koto i šamisen umetnica Kaneko Sumie nastupiće u Šapcu i Beogradu 

668A57CE-266E-42B5-957B-7D2B32E8BB80

Kako je 2022. godina kada obeležavamo 140 godina od uspostavljanja prijateljskih odnosa između Japana i Srbije, do kraja godine nas očekuju brojni događaji koji će doprineti daljem jačanju naših prijateljskih veza.
Japanska ambasada u Srbiji najavljuje dva koncerta japanske koto i šamisen umetnice Kaneko Sumie. U šabačkom pozorištu koncert će se održati 5. septembra, u 20 sati i ulaz je besplatan. U Beogradu publika će moći da je sluša u Narodnom pozorištu, 7. septembra, u 20 sati.
Kaneko Sumie, japanska koto, šamisen i vokalna umetnica, svira koto od svoje pete godine. Karijeru je započela 1995. kada pobeđuje na Međunarodnom takmičenju Takasaki. Nakon što je diplomirala na Nacionalnom univerzitetu umetnosti u Tokiju, 2002. preselila se u Boston i studirala džez vokal na Berkli koledžu za muziku.
Nastupala je na prestižnim mestima, i sarađuje sa vizionarskim međunarodnim umetnicima i piscima. Nastupala je u više od 20 zemalja i blisko sarađivala sa ambasadom Japana. U Indiji, Bangladešu i Pakistanu posetila je mnoge neprofitne organizacije za decu ulice kako bi podstakla buduće obrazovanje. U 2018. godini proširila nastupe na Evropu. Kao predavač je gostovala na velikim akademskim scenama uključujuci: univerzitete Harvard, Prinston, Tehnološki institut Masačusetsa, Teksaški A&M univerzitet i Univerzitet Aoiama Gakuin.
Njena strast je usmerena na originalne i nove kompozicije. Izdala je dva albuma. Drugi album “Dead of the Night” je dobro primljen zbog svog jedinstvenog i izuzetnog zvuka.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay


PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!