fbpx

“Ko to tamo peva” otvara baletsku sezonu Narodnog pozorišta u Beogradu 

theatre-430552__340

Kultnom predstavom “Ko to tamo peva”, koja je na repertoaru Velike scene danas, 11. oktobra (19:30), biće otvorena baletska sezona Narodnog pozorišta u Beogradu.
Ovaj savremeni balet, čiji je libreto urađen na osnovu scenarija istoimenog filma Dušana Kovačevića i na muziku Vokija Kostića, u koreografiji i režiji Staše Zurovca, premijerno je izveden 22. decembra 2004. godine i do sada je odigran 202 puta.
Predstava je, već, u samom startu dobro uzdrmala kulturnu javnost, navedeno je na sajtu pozorišta. Naime, u tom trenutku, ona još uvek nije mogla da prihvati činjenicu da se neko “drznuo” da posle antologijskog filma, snimljenog 1981. godine, a čije su replike odavno postale deo svakodnevnog govora, uradi ni manje ni više nego balet. Međutim, odmah posle premijernog izvođenja, sve sumnje bile su otklonjene. Poklonici baletske umetnosti oduševljeno su je prihvatili, a naklonost su joj iskazali ne samo novinari i kritičari, nego i mnogi koji do tada uopšte nisu posećivali baletske predstave. 
Kostimograf je Katarina Galić, a scenograf Žorž Draušnik.
– Interesovanje gledalaca za ovu predstavu je nesmanjeno, a mnogi su je odgledali i više puta – dodaje se.
Na otvaranju baletske sezone nastupiće Jovica Bjegojev, Randol Betankourt, Nikola Bjanko, Rafaele Diliđente, Miloš Živanović, Miloš Kecman, Branko Sarić, Mihajlo Stefanović, Teodora Spasić itd.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay


PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!