fbpx

Jesenji Beogradski polumaraton 27. novembra 

AB726D5A-91CC-4700-AD76-A7686A67C63E

U susret 3. Jesenjem Beogradskom polumaratonu održana je konferencija za medije na kojoj je najavljeno održavanje poslednje tri trke ove sezone u organizaciji Beogradskog maratona i to: trka na 21 i na 10km i Sava osiguranje porodična trka dužine 2,3 km. 
– U nedelju nas očekuje treći po redu Jesenji Beogradski polumaraton, koji je prava prilika da završimo sezonu svi zajedno pred zimsku pauzu koja nas svakako očekuje. Za razliku od polumaratonske distance na proleće, trasa jesenjeg polumaratona se trči centralnim gradskim ulicama, startujemo kod crkve svetog Marka, prolazimo kroz Dorćol, trčimo oko Kalemegdana i preko Brankovog mosta i uživamo u jesenjem ambijentu našeg glavnog grada. 
Mislili smo na sve kategorije učesnika i organizovali tri trke. Trku na 21km za elitne i pripremljene učesnike, trku na 10 km za one koji se rekreativno bave trčanjem i Sava osiguranje porodičnu trku dužine 2,3km na koju pozivamo sve porodice koje žele sa svojom decom da istrče ili prošetaju krug od crkve Svetog Marka preko Slavije do Terazija i od malih nogu deci stvaraju ljubav prema sportu i zdrave navike – izjavio je Darko Habuš direktor Beogradskog maratona i dodao: 
– Učešće na 3. Jesenjem Beogradskom polumaratonu su već potvrdili mnogobrojni svetski i domaći elitni takmičari, pa se očekuje jaka konkurencija i izuzetno brza trka, uz moguće obaranje rekorda staze. U jakoj muškoj konkurenciji nadmetaće se tri tamičara iz Kenije sa trkačem iz Burundija. Očekujemo obaranje rekorda staze, jer sva četvorica imaju lične rekorde u polumaratonu koji su ispod 62 minuta. U ženskoj konkurenciji snage će odmeriti Lena Jerotič iz Kenije, sa domaćim takmičarkama Oliverom Jevtić i Teodorom Simović. Gosti 3. Jesenjeg Beogradskog polumaratona biće i srpski maratonci koji su učestvovali na svih 6 maratona iz Majors serije i to Katarina Pohlod, Aleksandar Kapulica i Mašan Pejović koji će trčati, i Vladimir Beljanski, Srećko Mićić i Vučić Šćepanović koji će ih bodriti iz publike.
Slađana Stamenković, predstavnik elitnih takmičarki mlađe generacije, tom prilikom je izjavila: 
– Beogradski maraton je razlog zbog kojeg je, verovatno, veliki broj ljudi u Srbiji počeo da trči, za mene je bio motivacija za postavljanje ličnih rekorda iako staza važi za težu. Savet za trkače u nedelju je da iskoriste dobre vremenske uslove da postignu dobar rezultat i postave temelj za narednu godinu. Pozvala bih sugrađane da u nedelju navijamo i da zajedno gadimo sportsku atmosferu u Beogradu.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay


PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!