fbpx

Međunarodni festival animiranog filma od 30. septembra u Sremskim Karlovcima i Novom Sadu 

F1A50467-0BB5-41DB-BFA2-80BB975B2714

Treći Međunarodni festival animiranog filma dece i mladih “MultiMost fest” održaće se u Sremskim Karlovcima i Novom Sadu od 30.9 do 2.10. 2022.

Ove godine na konkurs “MultiMost festa” je stiglo 1087 filmova iz 90 zemalja. Selekciona komisija, koju predsedava dr.um. Snežana Trstenjak, a među čijim članovima su tri studenta Akademije umetnosti, napravila je izbor od 63 filma koji su ušli u zvaničnu selekciju i biće prikazani tokom tri festivalska dana. Selekciona komisija se trudila da budu zastupljeni različiti stilovi i tehnike animacije. Najzastupljeniji su evropski filmovi, ali su u selekciju ušli i filmovi iz nama udaljenih delova sveta sa Filipina i Novog Zelanda, koji nose drugačiju estetiku, naveli su iz Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Članovi stručnog žirija biće: Roberto Paganeli, animator, režiser, kinopedagog, pokretač asocijacije “Otomani” iz Italije, Goran Dujaković, režiser, scenarista, strip crtač, karikaturista, i vanredni profesor na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci, osnivač i direktor Međunarodnog festivala animiranog filma u Banjoj Luci iz BiH i Milan Marić, reditelj animiranih filmova iz Srbije.

Radionice animacije vodiće Alesija Vekjo i Roberto Paganeli iz Italije.
Pored Akademije umetnosti, partner festivala je Kulturni centar Novog Sada. Festival su podržali: Pokrajinski sekretarijat za kulturu, Gradska uprava za kulturu Novog Sada, Opština Sremski Karlovci, Italijanski institut za kulturu u Beogradu, Iranski kulturni centar u Beogradu.
Fesival je uvršten u program obeležavanja Evropske godine mladih 2022.

Pored rada u selekcionoj komisiji, studenti Akademije umetnosti će učestvovati u radu studentskog žirija, koji će zajedno sa Stručnim žirijem oceniti studentsku kategoriju.

Za studente sa modula Animacija i vizuelni efekti raspisan je nagradni konkurs za izradu animiranog klipa festivala. Nagradu u iznosu od 15 000 din. osvojile su studentkinje druge godine Tijana Golušin i Kristina Stanković. Klip su izradile pod montorstvom Leona Aksina, stručnog saradnika sa Katedre za audio – vizuelne medije Departmana dramske umetnosti Akademije umetnosti Novi Sad.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!