fbpx

Herceg Novi po 53. put organizuje čuveni Praznik mimoze

1 (28)

Praznik mimoze u Herceg Novom, jedan od najstarijih i najpopularnijih festivala na ovim prostorima,  ove godine proslavlja svoj 53. rođendan od 18. februara do 5. marta.

Praznik mimoze počinje 18. februara u 19 časova koncertom Nede Ukraden na Trgu Nikole Đurkovića, a završava se 5. marta tradicionalnim „spaljivanjem Karnevala”, povorkom mažuretkinja i koncertom Dejana Petkovića i Big Benda.

Raznovrstan program će ove godine obuhvatati još i tradicionalni maskenbal uz koncert Gorana Karana, pozorišne predstave, brojne koncerte, književne i poetske večeri, izložbu cveća, sajam vina, Hercegnovski zimski salon, ali i sportske programe poput Picigina i Karotrce (trke karića) i manifestacije za decu.

U okviru ove zimske turističke manifestacije u Herceg Novom će biti organizovano i predstavljanje tri prijateljska grada, među kojima se nalazi i Beograd.

„Pozivamo pre svega naše prijatelje i drage goste iz regiona: iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Severne Makedonije koji sa nama slave već godinama, da nam se pridruže na Prazniku mimoze. Radujemo se što ćemo se, nakon dve godine pandemije, ponovo okupiti u Herceg Novom, gradu koji vas uvek dočekuje otvorenih vrata i u kojem se osećate kao kod kuće,“ poručuje predsednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Organizatori najstarijeg hercegnovskog festivala su  Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture ”Herceg Fest”i Turistička organizacija Herceg Novi.

Izvor: Turistička organizacija Herceg Novi

Fotografija: Turistička organizacija Herceg Novi

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!