fbpx

Francuski bioskop na otvorenom sutra u Novom Sadu – Projekcija filma La Vie scolaire

cinema-2093264_1920

Francuski institut Novi Sad poziva publiku da sutra u 21 čas u Kulturnoj stanici Svilara (Đorđa Rajkovića 6b, Novi Sad), prisustvuje projekciji francuskog filma “La Vie scolaire- Školski život” u režiji Grand Corps Malade i Medhi Idira, u saradnji sa Kulturnom stanicom Svilara i Fondacijom Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

Školski život (francuski : La Vie scolaire) je nagrađivana komedija-drama iz 2019. godine koju su napisali i režirali Grand Corps Malade (poznati francuski slam autor) i Mehdi Idir.

U glavnim ulogama su Liam Pierron, Zita Hanrot i Moussa Monsaly.

Godina dana škole, života… i snalaženja! Nova i mlada pedagoškinja Samija iz rodnog Ardeša prelazi u jednu školu na lošem glasu u Sen Deniju. Samija se suočava sa nedisciplinom i društvenom stvarnošću tog pariskog kraja, ali i dobrim raspoloženjem koje vlada među učenicima i kolegama. Među njima su Musa, Veliki iz kraja i Dilan. Samija se prilagođava i ubrzo počinje da uživa u umirivanju najnestašnijih učenika. Zbog svog komplikovanog privatnog života zbližava se sa Janisom, živahnim i jako pametnim tinejdžerom čiji je potencijal prepoznala. Iako se čini da Janis odustaje od svojih ambicija skrivajući se iza svoje drskosti, Samija će uložiti sav svoj trud da spreči njegov neuspeh i pokuša da ga natera da se projektuje u bolju budućnost.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!