fbpx

Danas počinje “Mesec hrvatskog turizma”

Split, Hrvatska

Danas kreće akcija „Mesec hrvatskog turizma“, projekat Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice u sklopu kojeg će brojne turističke usluge i doživljaji biti dostupni po minimalno 35 posto povoljnijim cenama

Tako će svi hrvatski građani, ali i inostrani gosti koji će tokom oktobra boraviti u Hrvatskoj, po promotivnim cenama moći doživeti i iskusiti turističke usluge u svim delovima Hrvatske koje će biti dostupne na portalu „Mesec hrvatskog turizma“.

Zajedno s projektom kreće i marketinška kampanja koja za cilj ima dodatno informisanje i podsticanje turističkih subjekata za učestvovanje u projektu, ali i samih građana koje i ovom prilikom pozivamo da iskoriste ovu priliku za putovanjima i doživljajima po znatno pristupačnijim cijenama. U našoj zemlji i dalje boravi oko 200 hiljada turista, a postezona i jesensko razdoblje idealni su za kraći odmor i otkrivanje novih destinacija. Verujemo u vrlo dobre rezultate ovog projekta, odnosno u njegov doprinos ukupnim turističkim rezultatima u ovoj godini“, istakao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, pritom naglasivši važnost daljnjeg pridržavanja svih propisanih epidemioloških mera i odgovornog ponašanja.

Kroz ovu akciju posetioci mogu posetiti različite delove Hrvatske te konzumirati brojne turističke proizvode i usluge, od smeštaja, prevoza, kulturnih, istorijskih, prirodnih znamenitosti i turističkih atrakcija pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja.

Akcijom Mesec hrvatskog turizma želimo podstaći domaće i strane turiste na istraživanje Hrvatske, a istovremeno i produžiti sezonu. Zbog velikog interesa za prošlogodišnju akciju Nedelja odmora vredna, odlučili smo da ove godine kroz celi mesec, širom zemlje, turistima budu na raspolaganju niz usluga po posebnim pogodnostima i popustima od najmanje 35 posto. Verujemo kako će im to biti dodatni motiv za putovanja i otkrivanje destinacija koje još nisu posetili. U dosadašnjem delu postezone beležimo izvrsne rezultate koji nam potvrđuju kako Hrvatska ima sve predispozicije postati celogodišnja turistička destinacija, što je i naš strateški cilj. Pozivam sve učesnike u turizmu da se uključe u Mesec hrvatskog turizma, a turiste, kako domaće, tako i strane, da iskoriste pogodnosti koje im se nude i otkriju sve lepote Hrvatske koja je predivna u svako doba, poručila je ministarka turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Projekat „Mjesec hrvatskog turizma“ predstavlja nastavak prošlogodišnjeg projekta „Tjedan odmora vrijedan“ koji se provodio u razdoblju od 16. do 25. oktobra, a koji u ovoj godini, zbog velikog interesa turističkih subjekata i samih građana, obuhvata razdoblje čitavog oktobra. Osnovni cilj projekta produžetak turističke sezone kroz podsticanje domaćeg, ali i inostranog turističkog prometa u razdoblju postezone.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!