fbpx

Ciklobač šesti put okuplja zaljubljenike u dvotočkaše

man-3929342_1280

Turistička organizacija Bača u nedelju, 5. jula, organizuje 6. manifestaciju Ciklobač, koja svake godine okuplja učesnike s prostora bivše Jugoslavije, zaljubljenike u dvotočkaše.

Kroz opštinu Bač prolazi biciklistička staza duga 43 kilometra Eurovelo 6, koja je deo međunarodne rute i obuhvata najatraktivnije turističke lokacije, pored kojih će učesnici manifestacije imati priliku da prođu.

– Sama ruta počinje tako da se u 10 sati okupljamo na tvrđavi, zatim krećemo preko malog mosta, prelazimo kanal DTD, prolazimo pored ostataka turskog kupatila, vozimo se dakle samim naseljem Bač, prolazimo kroz Mali Bač i dolazimo do mesta Vajska, gde imamo mali predah i osveženje na uređenoj peščanoj plaži jezera Provala, najavila je za Radio-televiziju Vojvodine direktorka Turističke organizacije Bač Marina Balaban.

U Turističkoj organizaciji napominju da su prošle godine ugostili brojne učesnike iz država bivše Jugoslavije, kao i da, uprkos koronavirusu, i ove godine očekuju dobar odziv.

Tanja Mitić, saradnik Turističke organizacije Bač napominje:

– Start je u nedelju na našem najreprezativnijem turističkom lokalitetu u opštini Bač, što je naravno naša tvrđava. Dakle u 10 sati svi oni zainteresovani zaljubljenici u cikloturizam u zdrav način života i u promociju sportskih aktivnosti mogu slobodno da nam se pridruže.

Izvor: eKapija

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!