fbpx

Beogradski džez festival ove godine u skraćenom izdanju od 9. do 13. decembra

1964AC29-35D0-4A9A-A6D2-3308DB445E4E

Organizacioni odbor Beogradskog džez festivala, kojim je predsedavao Goran Vesić, doneo je odluku da se ovogodišnji 36. festival održi u skraćenom izdanju, od 9. do 13. decembra, prenosi Beoinfo.

– Učinili smo sve i doneli odluku da se ovogodišnji, 36. Beogradski džez festival održi od 9. do 13. decembra, u smanjenom formatu, sa učesnicima koji mogu da doputuju u Beograd, kao i da poštujemo sve epidemiološke mere koje je propisala Vlada Republika Srbije kada je reč o održavanju koncerata. Za pet dana biće održano devet koncerata džez muzičara iz Srbije, Austrije, Nemačke, Portugalije, Italije, Severne Makedonije i Hrvatske. Najveća zvezda ovogodišnjeg festivala biće izraelski džez muzičar Avišaj Koen, koji će zatvoriti festival 13. decembra koncertom u Kombank dvorani – rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je naveo da je ove godine štampana monografija Beogradskog džez festivala, u kojoj se nalaze podaci o svim festivalima koji su održani od 1971. godine. 

– Monografija je svedočanstvo o veličini Beogradskog džez festivala i tome koliko Beograd voli ovu muziku – poručio je Vesić.

On je najavio da će Beogradski džez festival koji će biti održan naredne godine biti obeležavanje pola veka od prvog festivala. Rekao je da će zbog toga on biti najbolji od obnove njegovog rada i da će naš grad kao i pre pedeset godina biti u prilici da ugosti neka od najboljih imena svetskog džeza.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pexels.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!