fbpx

Avgust u Splitu pun događanja

TZ SPLIT

Split se u avgustu može pohvaliti sve većim brojem turista, pa je tako od početka avgusta ostvareno gotovo 160.000 noćenja što je 51% od noćenja ostvarenih u istom razdoblju prošle godine. Hotelski smeštaj beleži 60% prošlogodišnjh noćenja, privatni smeštaj 51% prošlogodišnjih noćenja a najbrojniji su turisti iz Nemačke, Poljske, Ujedinjene Kraljevine, Francuske te domaći turisti.

Uspešna i pravovremena reakcija svih važnih aktera u turizmu dovela je do rezultata koji su povoljni u uslovima globalne pandemije. Prema najavama dolazaka u avgustu i planovima aviokompanija za letove prema Splitu do kraja septembra, za očekivati je nastavak rasta turističkog prometa. Nastavak sezone zavisiće velikim delom o epidemiološkoj situacije iz tog razloga putem društvenih mreža i kroz offline komunikaciju poručujemo turistima da se drže propisanih mera i preporuka te im u našim info centrima ustupamo i besplatne maskice. Na taj način šaljemo poruku da kao destinacija brinemo o očuvanju njihovog zdravlja ali i da je izuzetno važna saradnja za ostvarivanje zajedničkog cilja. O sigurnosti brinemo i prilikom organizacije događaja pa se tako sv događaji održavaju na otvorenom uz pridržavanje epidemioloških mera. –kazala je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita.

Avgust u Splitu nastavlja se uz brojne događaje. Pred nama je završnica Splitskog ljeta koju će, uz tradicionalnu dodelu nagrade Judita, obogatiti i koncert Massima i Mostar Sevdah Reunion na Sustipanu. Revija urbane kulture- Evo ruke i ove godine zabavlja brojne domaće i strane posetitioce na jedinstvenoj lokaciji splitskog Đardina, bogatstvo kulture uz smeh i zabavu na tvrđavu Gripe doneće Teatar pod zvijezdama, a ljubitelji klasične muzike mogu uživati i u  Ljetnim čarima klasične glazbe te sedmom izdanju Piano loop festivala. Splitska kuća jezika i kulture, Galerija Kula, Galerija Umjetnina, Salon Galić i Fotoklub Split pripremili su zanimljive izložbe a za sve filmoljupce Ljetno kino Bačvice nudi raznovrstan i zanimljiv program.

Ovaj petak, 14. avgusta u 20 sati vraća se i turistima omiljena manifestacija Rimski đir u izdanju prilagođenom epidemiološkim merama. Domaći i strani turisti imaju priliku doživeti antičku istoriju Splita kroz Dioklecijanovu šetnju. Svakog petka car Dioklecijan sa pretorijanskom stražom izlazi na pročelje Peristila te odlazi u šetnju „kalama” našeg grada.

Izvor: Turistička zajednica grada Splita

Fotografija: Turistička zajednica grada Splita

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!